NBA: Miami vytiahne pod strechu Shaqovu tridsaťdvojku

NETKY.SK • 22 December 2016, 09:21 • 2 min
NBA: Miami vytiahne pod strechu Shaqovu tridsaťdvojku

MIAMI -Tridsaťdvojka bude v basketbalovom tíme Miami Heat od štvrtka nedotknuteľná. Práve dres s týmto číslom, ktoré nosil na chrbte Shaquille O'Neal, vytiahnu pod strechu American Airlines Areny. Štyridsaťštyriročný bývalý skvelý pivot sa stane tretím mužom v klubovej histórii s takouto poctou: pred ním sa jej dostalo Alonzovi Mourningovi a Timovi Hardawayovi.

slovakia

left justify in out

"Shaquille O’Neal patrí k skutočnej elite v basketbalových dejinách a medzi najkvalitnejších hráčov, akí si kedy obliekali dres Heat. Úroveň našej organizácie posunul na vyššiu úroveň, keď mužstvo priviedol k prvému titulu v NBA," poznamenal prezident Pat Riley.

 

Miami získalo "Shaqa" 14. júla 2004 z Los Angeles Lakers, na Floride strávil tri a pol sezóny. V 205 dueloch v drese Heat dosiahol priemery 19,6 bodu a 9,1 doskoku, s Dwyanom Wadom tvoril úderné duo. "Povedal som 'Sľubujem, že sem donesiem titul.' A podarilo sa nám to," pripomenul O'Neal na webe espn.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona