NBA: Miami si uctí O'Neala, tridsaťdvojka bude nedotknuteľná

NETKY.SK • 10 Február 2016, 09:26 • 2 min
NBA: Miami si uctí O'Neala, tridsaťdvojka bude nedotknuteľná

MIAMI - Tridsaťdvojka bude v basketbalovom klube Miami Heat čoskoro nedotknuteľná. Práve dres s týmto číslom, ktoré nosil na chrbte Shaquille O'Neal, vytiahnu pod strechu American Airlines Areny začiatkom budúcej sezóny.

slovakia

left justify in out

Pivot pozoruhodných parametrov (216 cm, 150 kg) sa stane tretím mužom v klubovej histórii s takouto poctou: pred ním sa jej dostalo Alonzovi Mourningovi a Timovi Hardawayovi.

"Shaquille O’Neal patrí k skutočnej elite v basketbalových dejinách a medzi najkvalitnejších hráčov, akí si kedy obliekali dres Heat. Úroveň našej organizácie posunul na vyššiu úroveň, keď mužstvo priviedol k prvému titulu v NBA," pripomenul na klubovom webe jeho prezident Pat Riley. Miami získalo "Shaqa" 14. júla 2004 z Los Angeles Lakers, na Floride strávil tri a pol sezóny. Spomenutý majstrovský titul najmä s pomocou rozohrávača Dwyana Wada oslavoval v roku 2006.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona