NBA: Marc Gasol potvrdil dohodu s Memphisom

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 10:42 • 2 min
NBA: Marc Gasol potvrdil dohodu s Memphisom

GIRONA - Marc Gasol potvrdil, že len čo to bude možné, podpíše zmluvu na päť rokov s klubom basketbalovej NBA Memphis Grizzlies, kde pôsobil aj uplynulých sedem rokov, teda celú nešpanielsku časť svojej kariéry.

slovakia

left justify in out

"Musel som sa obetovať a vypočuť vôľu ľudí z Memphisu," odkázal 30-ročný pivot z rodného Španielska, ktoré však nebude v septembri reprezentovať na majstrovstvách Európy.


Marc Gasol si prvý raz v kariére vyskúšal trh s voľnými hráčmi a hoci sa s novou zmluvou neponáhľal, napokon z toho bola iba formálna záležitosť. Grizzlies si bez váhania udržali svojho lídra, ktorý v minulom ročníku ťahal tím priemermi 17,4 bodu, 7,8 doskoku, 3,8 asistencie a 1,62 bloku na zápas. Najlepší brániaci hráč ročníka NBA 2012/2013 sa minulý týždeň v Španielsku stretol s majiteľom Grizzlies Robertom Perom a od toho momentu boli dvere pre ostatné kluby zatvorené. Podľa médií ho čaká kontrakt na najvyššiu možnú sumu v hodnote prevyšujúcej 100 miliónov amerických dolárov.


Memphis s Marcom Gasolom na čele ťahá rekordnú klubovú šnúru piatich účastí v play-off, trikrát bol v semifinále Západnej konferencie, tento rok v ňom stroskotal na víťazovi základnej časti a napokon aj šampiónov NBA Golden State.


Generálny manažér klubu Chris Wallace je údajne dohodnutý aj s ďalším voľným hráčom. Krídelník Brandan Wright v minulej sezóne vystriedal Dallas, Boston a Phoenix, mal v nej priemery 7,3 bodu a 4,3 doskoku. Do Memphisu ho zlákala zmluva na tri roky za 18 miliónov dolárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies