NBA: Majitelia hútali, ako vyduriť Sterlinga

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 12:11 • 2 min
NBA: Majitelia hútali, ako vyduriť Sterlinga

NEW YORK - Majitelia klubov basketbalovej NBA v utorok opäť preberali stratégiu, ako prinútiť Donalda Sterlinga predať Los Angeles Clippers. Od posledných rozhovorov sa situácia zmenila v tom, že Sterling sa verejne ospravedlnil za svoje rasistické vyjadrenia v súkromnom rozhovore s milenkou, ale postoj vedenia súťaže zostal neoblomný.

slovakia

left justify in out

Komisár Adam Silver mu uložil doživotný zákaz pôsobenia v lige, pokutu 2,5 milióna dolárov a vyvíja na neho nátlak smerujúci k predaju organizácie.

 

Tretia schôdzka finančno-poradnej komisie sa uskutočnila formou konferenčného hovoru a majitelia diskutovali o obvinení, ktoré proti Sterlingovi vznesie buď Silver, alebo niekto z nich, ako to vyžaduje článok 13 stanov NBA. Následne bude potrebná trojštvrtinová väčšina, aby vlastníci prinútili Sterlinga predať klub, ktorý kúpil v roku 1981. 

 

Komisia sa tiež zaoberala mediálnymi výstupmi Sterlingovej manželky Shelly, ktorá si chce ponechať 50-percentný podiel v Clippers. Podľa NBA však nie je v práve. "Stanovy NBA hovoria, že keď trojštvrtinová väčšina majiteľov vylúči zo svojich radov vlastníka s kontrolným balíkom, ruší sa tým zároveň majetková účasť všetkých ostatných osôb. Nezáleží na vzťahu k väčšinovému vlastníkovi, v akom sa takéto osoby nachádzajú. Také sú pravidlá, s ktorými súhlasil každý, kto sa stal majiteľom klubu NBA," reagoval na Sterlingovej vyhlásenie hovorca NBA Mike Bass. 

 

Majitelia by mali znova vo veci rokovať budúci týždeň. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies