NBA: LeBronov návrat prinesie mestu a regiónu pol miliardy

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 09:43 • 2 min
NBA: LeBronov návrat prinesie mestu a regiónu pol miliardy

CLEVELAND - S kontraktom na dva roky za 42,1 milióna dolárov súhlasil basketbalista LeBron James pri svojom návrate do Clevelandu, ale na mesto a región severovýchodného Ohia bude mať jeho príchod ohromne priaznivý dopad.

slovakia

left justify in out

"Generuje skutočné peniaze pre miestnu ekonomiku," uviedol kandidát na guvernéra Ed FitzGerald. Podľa Bloomberg News pôjde až o pol miliardy dolárov priamych a nepriamych výdavkov ročne. Basketbalový klub Cleveland Cavaliers podľa predbežných odhadov vyťaží z LeBronovho návratu o 268 miliónov USD viac než doteraz. Počas Jamesových predchádzajúcich siedmich sezón v drese Cavs priemerná návštevnosť rapídne stúpala z 12 000 až na 20 500 divákov a pravidelne vypredaná hala sa očakáva aj teraz. S tým súvisia zvýšené tržby počas zápasov, väčšie zisky v reštauráciách či hoteloch aj vznik nových pracovných miest.

 

Rodák z Akronu v Ohiu James sa do dresu Cavaliers vracia po štyroch rokoch v Miami, s ktorým vybojoval dva tituly (2012, 2013). V Clevelande má nedokončenú prácu, za sedem sezón ho vytiahol medzi špičku Východnej konferencie, ale na absolútny vrchol s ním nedosiahol. 

 

Podľa magazínu Forbes je clevelandský klub hoden 515 miliónov dolárov, čo ho v NBA radí na 19. priečku. S Jamesovým príchodom sa môže jeho hodnota časom až zdvojnásobiť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies