NBA: LeBron je už najlepší asistent v dejinách Clevelandu

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 11:46 • 2 min
NBA: LeBron je už najlepší asistent v dejinách Clevelandu

DALLAS - LeBron James je už trojnásobným kráľom základných historických štatistík basketbalového klubu Cleveland Cavaliers. V utorkovom zápase v Dallase sa dostal na čelo poradia v asistenciách. V hernej činnosti, ktorá vzhľadom na krídelnícky post nie je v popise jeho práce, prekonal Marka Pricea.

slovakia

left justify in out

V úvode druhej štvrtiny našiel v ideálnej pozícii Jamesa Jonesa, ktorý premenil trojkový pokus. Bola to Jamesova prvá asistencia v stretnutí, v drese Cavaliers mala poradové číslo 4207. Neskôr k nim pridal ďalších sedem.

 

James je absolútnym lídrom klubových štatistík v bodoch a v získaných loptách, a to uplynulé štyri sezóny strávil v Miami. K základným ukazovateľom treba pripočítať body z hry, pokusy z hry, trojky aj pokusy o trojky, trestné hody celkovo aj premenené a tiež odohrané minúty. Iba siedmim ďalším hráčom patrí v jednom klube NBA primát v bodoch, asistenciách aj získaných loptách: Michaelovi Jordanovi (Chicago), Kevinovi Garnettovi (Minnesota), Reggiemu Millerovi (Indiana), Garymu Paytonovi (Seattle/Oklahoma City), Randymu Smithovi (Los Angeles Clippers), Isiahovi Thomasovi (Detroit) a Dwyanovi Wadovi (Miami).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies