NBA: Lakers nebudú odušu strieľať trojky - pätnásť a dosť

NETKY.SK • 9 Október 2014, 11:28 • 2 min
NBA: Lakers nebudú odušu strieľať trojky - pätnásť a dosť

LOS ANGELES - Byron Scott zaviedol od svojho príchodu na lavičku basketbalistov Los Angeles Lakers nové móresy, medzi ktoré patrí jeden postrehnuteľný aj laickým okom - výrazne menej početná streľba trojok.

slovakia

left justify in out

A skutočne, v prvom prípravnom zápase proti Denveru pod taktovkou 53-ročného kouča vystrelili "žlto-purpuroví" spoza veľkého oblúka iba desaťkrát a úspešní boli spolovice. Pod vedením Mika D'Antoniho mali Lakers v priemere až takmer 25 pokusov za tri body v jednom dueli.

 

"Naša hra je založená na snahe dostať sa až ku košu. Páči sa mi, že sme v prvom zápase vystrelili za tri iba desaťkrát. Ako sa počas sezóny budeme udržiavať medzi 10 a 15 pokusmi, bude to dobrý mix streľby z diaľky a hry pod košom. Nechcem, aby sme len vyrazili do útoku a tam pálili trojky. Skutočne máme v pláne atakovať kôš," prezradil Scott pre Los Angeles Times. 

 

Nový kouč Lakers má pritom v tíme schopných strelcov trojok, veď len taký Nick Young v uplynulej sezóne vystrelil spoza oblúka sám až 350-krát. Streľba z diaľky nerobí problém Kobemu Bryantovi, Stevovi Nashovi či Jeremymu Linovi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona