NBA: Lakers môžu rokovať s Waltonom

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 09:18 • 2 min
NBA: Lakers môžu rokovať s Waltonom

OAKLAND - Klub basketbalovej NBA Los Angeles Lakers spravil prvý krok k angažovaniu trénera Luka Waltona. Vedenie obhajcu titulu Golden State Warriors dalo Kalifornčanom súhlas rokovať s asistentom svojho hlavného kormidelníka Steva Kerra.

slovakia

left justify in out

Dohoda sa zrodila na úrovni generálnych manažérov, Bob Myers si dal podmienku, že Mitch Kupchak sa stretne s kandidátom na uvoľnený post až po postupe víťaza základnej časti do druhého kola play-off. Po štvrtkovom víťazstve Warriors nad Houstonom 114:81 znamenajúcom prienik do semifinále Západnej konferencie už Lakers nič nebráni predostrieť Waltonovi ponuku.

 

Tridsaťšesťročný Walton získal s Lakers dva tituly ako hráč. V tejto sezóne vykukol z Kerrovho tieňa, keď ťahal s Warriors šnúru 24 víťazstiev od začiatku základnej časti, zatiaľ čo hlavný tréner dvoma operáciami riešil svoje problémy s chrbtom. Kerrovi odovzdal taktovku s bilanciou 39-4, významne prispel k novému rekordu NBA a v ročníkovej ankete obsadil ôsme miesto v kategórii tréner. Ocenenie získal Kerr.

 

Vedenie Lakers len v nedeľu pristúpilo k zmene a z funkcie trénera odvolalo Byrona Scotta, ktorý dosiahol s tímom za dva roky bilanciu 38 víťazstiev a 126 prehier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies