NBA: Kukoč čelil skeptikom, do Chicaga šiel ako záhada

NETKY.SK • 13 August 2014, 15:36 • 2 min
NBA: Kukoč čelil skeptikom, do Chicaga šiel ako záhada

CHICAGO - Chorvát Toni Kukoč bol v polovici 90. rokov jednou z prvých európskych hviezd v basketbalovej NBA, ale po príchode do Chicaga rozhodne nemal na ružiach ustlané.

slovakia

left justify in out

Pracovitý univerzál, ktorý napriek telesnej výške 208 cm vedel nastúpiť na akomkoľvek poste, musel čeliť skeptickým hlasom, či môže "dokonalému" tímu Bulls čo ponúknuť.

 

"Teraz majú o vás v kluboch prehľad manažéri, tréneri aj hráči. Nie ako za mojich čias. Nemyslím si, že kouč Phil Jackson ma niekedy videl hrať. A s výnimkou Michaela Jordana so Scottiem Pippenom, ktorí proti mne nastúpili na olympijských hrách v Barcelone, ani nikto z vtedajších spoluhráčov. Takže som bol pre všetkých záhadou," zalovil v pamäti podľa televízie ESPN rodený Spliťan, ktorý debutoval v NBA s "býkom" na drese 5. novembra 1993. "Prišiel som do tímu svetových šampiónov, ktorí práve získali tretí titul po sebe, takže sa zákonite vynárali otázky: 'Kto je ten chlapík?' 'Ako dokáže zmeniť našu hru?' 'Sme predsa najlepší na svete'." 

 

V súčasnosti 45-ročný Kukoč mal v nováčikovskej sezóne solídny priemer 10,9 bodu na zápas, a to len z lavičky podľa potreby striedal na krídle "trojku" Scottieho Pippena alebo "štvorku" Horacea Granta. A keď Jordan ohlásil návrat, Kukoč v jeho druhej ére získal tri tituly po sebe (1996 - 1998). V NBA si potom obliekal aj dresy Philadelphie, Atlanty a Milwaukee. Dovedna nastúpil v základnej časti na 846 zápasov s priemermi 11,6 bodu, 4,2 doskoku a 3,7 asistencie na jeden duel. Na olympijských hrách v Soule 1988 aj Barcelone 1992 získal striebornú medailu, je majstrom sveta z Argentíny 1990 a dvojnásobným európskym šampiónom (1989, 1991). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies