NBA: Jordan vyzýva na obnovu pokoja v Charlotte

NETKY.SK • 23 September 2016, 10:00 • 2 min
NBA: Jordan vyzýva na obnovu pokoja v Charlotte

CHARLOTTE - Guvernér amerického štátu Severná Karolína Pat McCrory vyhlásil výnimočný stav v meste Charlotte. Pouličné protesty tam vypukli po tom, ako černošský policajt zastrelil v utorok Afroameričana, 43-ročného Keitha Lamonta Scotta. Polícia uviedla, že zosnulý mal u seba strelnú zbraň. Susedia a rodina obete však tvrdia, že držal v ruke knihu. Video zo zásahu polícia nezverejnila.

slovakia

left justify in out

"V prvom rade chcem vyjadriť úprimnú sústrasť Scottovej rodine. Prajem úplne uzdravenie všetkým zraneným," uviedol v oficiálnom stanovisku majiteľ miestneho basketbalového klubu Charlotte Hornets Michael Jordan. Protesty si vyžiadali obeť aj v druhú noc, 26-ročný Justin Carr, zomrel v nemocnici, kam ho v stredu previezli v kritickom stave. Počas potýčok demonštrantov s poriadkovou políciou chrániacou hotel ho niekto postrelil, podľa polície demonštrujúci.

"Vo svetle tragických udalostí uplynulých dní je teraz dôležitejšie než inokedy obnoviť pokoj a v mieri demonštrovať a viesť konverzáciu konštruktívnym a nenásilným spôsobom. Hornets ako organizácia sa zaviazala k spolupráci s občianskymi vodcami a našimi volenými zástupcami na podporu väčšej dôvery, transparentnosti a porozumenia, aby sme ukončili spory a spoločne mohli rásť ako komunita," doplnil Michael Jordan, nekorunovaný najlepší basketbalista všetkých čias.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona