NBA: James na promoturné po Ázii, v Pekingu si zahral na klavíri

NETKY.SK • 22 Júl 2014, 11:01 • 2 min
NBA: James na promoturné po Ázii, v Pekingu si zahral na klavíri

PEKING - Americký basketbalista LeBron James začal v pondelok päťdňové promoturné po Ázii. Univerzálny krídelník považovaný už niekoľko rokov za najlepšieho hráča planéty sa v športovom centre Wu-kche-sung v Pekingu stretol aj so svojím veľkým obdivovateľom, klaviristom Lang Lang.

slovakia

left justify in out

Divákom spolu predviedli avantgardné hudobné číslo, následne si obaja vymenili darčeky. "V hre na klavíri nie som príliš zručný, basketbal mi ide lepšie," povedal James, ktorý v Ázii propaguje amerického výrobcu športového oblečenia firmu Nike. Počas svojho turné navštívi Kuang-čou i Hongkong, ako aj Tchaj-pej ako hlavné mesto Taiwanu.
      

"Zakaždým, keď sem prídem, je o basketbal čoraz väčší záujem. Cítim sa poctený, že môžem propagovať túto skvelú hru pred toľkými ľuďmi. Mojím snom bolo hrať v NBA, ale nikdy som si nemyslel, že ma budú poznať na celom svete. Beriem to ako záväzok a snažím sa byť vzorom pre deti a mládež," dodal James pre AP. Elitný strelec v lete šokoval basketbalovú verejnosť nielen v USA, keď po štyroch rokoch v Miami prestúpil do Clevelandu, do klubu, kde začal svoju kariéru v profilige.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies