NBA: Irving v Clevelande do roku 2020 za 90 miliónov

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 11:47 • 2 min
NBA: Irving v Clevelande do roku 2020 za 90 miliónov

CLEVELAND - Kyrie Irving a člen basketbalovej NBA Cleveland zostávajú v spojení až do roku 2020. Cavaliers ponúkli svojej draftovej jednotke spred troch sezón predĺženie zmluvy na 5 rokov za 90 miliónov USD a Irving ju prijal.

slovakia

left justify in out

Stalo sa to v čase, keď sa očakáva skôr finalizácia dohody so "strateným synom" LeBronom Jamesom, ktorý sa stal po štyroch úspešných sezónach v Miami voľným hráčom a špekuluje nad návratom do Clevelandu.

 

Rodák z austrálskeho Melbourne Irving (22), ktorý však čoskoro bude reprezentovať USA, odohral za Cleveland dosiaľ 178 stretnutí. Bez výnimky ako člen základnej päťky, s priemerom 20,8 bodu a 5,9 asistencie na zápas. Atmosféru play-off ešte neokúsil. Irvinga vyhlásili za nováčika roka 2012, dvakrát sa predstavil v Zápase hviezd NBA a tento rok bol jeho najužitočnejším hráčom. "Už teraz patrí k špičke NBA a my sme veľmi radi, že jeho ďalší basketbalový rast bude spojený s naším klubom," uviedol v reakcii generálny manažér Clevelandu David Griffin. 

 

Cavaliers v uplynulej sezóne obsadili až 10. priečku vo Východnej konferencii NBA a nepostúpili do play-off. A potom odštartovali rázne zmeny. Angažovali nového trénera Davida Blatta a v drafte nováčikov mali druhý rok po sebe možnosť prvého výberu, čo využili na získanie 19-ročného rozohrávača či krídelníka Andrewa Wigginsa. Nováčik v tíme University Kansas mal v uplynulej sezóne priemery 17,1 bodu a 5,9 doskoku na zápas. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona