NBA: Hráči aj klub Miami Heat naleteli podvodníkovi

NETKY.SK • 3 Október 2014, 12:00 • 2 min
NBA: Hráči aj klub Miami Heat naleteli podvodníkovi

COLUMBUS - Americkému federálnemu súdu v Columbuse sa priznal k podvodu muž, ktorému naleteli basketbalisti Miami Heat aj samotný klub NBA.

slovakia

left justify in out

Haider Zafar sa vydával za člena bohatej pakistanskej rodiny, prevážal sa v luxusných autách. Od Mikea Millera, Jamesa Jonesa a Rasharda Lewisa v roku 2013 vymámil niekoľko miliónov dolárov s prísľubom výhodnej investície. Peniaze však minul na vlastnú spotrebu. Miller dostal späť väčšinu zo svojich 2,6 milióna, Lewis zo 4 miliónov a Jones z 1,5 milióna dolárov, tvrdí obhajoba. Viceprezident klubu tiež uveril Zafarovmu príbehu o jeho ohromnom majetku a zveril mu balík sezónnych vstupeniek na zápasy NBA v hodnote milión dolárov.

 

Za každý z bodov, ku ktorým sa Zafar priznal, mu hrozí 20 rokov odňatia slobody. Navyše ho v inej kauze žaluje aj podnikateľ z Washingtonu, ktorého vraj v rokoch 2008 až 2010 pripravil o 20 miliónov USD. Pojednávanie je naplánované na november, súd v Columbuse zrejme dovtedy počká s vynesením trestu. 

Mike Miller a James Jones po uplynulej sezóne zamierili za LeBronom Jamesom do Clevelandu, Rashard Lewis je stále členom kádra Heat. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona