NBA: Houston Rockets vyradí počas slávnostnej ceremónie Jaovu jedenástku

NETKY.SK • 29 December 2016, 17:58 • 2 min
NBA: Houston Rockets vyradí počas slávnostnej ceremónie Jaovu jedenástku

HOUSTON - Čínsky basketbalový pionier v NBA Jao Ming sa po septembrovom uvedení do Naismithovej siene slávy dočká ďalšej veľkej pocty.

slovakia

left justify in out

Houston Rockets 3. februára počas slávnostnej ceremónie v prestávke stretnutia proti Chicagu vytiahnu pod strechu jedenástku, ktorú 229 cm vysoký pivot nosil na drese.

 

Tridsaťšesťročný šanghajský rodák odohral za "rakety" pre zdravotné problémy len 486 stretnutí s priemermi 19 bodov a 9,2 doskoku na zápas, ale má nezastupiteľné miesto pri popularizácii súťaže v najľudnatejšej krajine sveta a na Ďalekom východe.

 

Stane sa šiestym hráčom klubovej histórie s vyradeným číslom, pred ním sa takej pocty dočkali Clyde Drexler (č. 22), Moses Malone (24), Calvin Murphy (23), Hakeem Olajuwon (34) a Rudy Tomjanovich (45). Informácie sú z oficiálneho webu Rockets.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies