NBA: Homosexuálovi Collinsovi podal ruku Brooklyn

NETKY.SK • 24 Február 2014, 12:18 • 2 min
NBA: Homosexuálovi Collinsovi podal ruku Brooklyn

NEW YORK - Basketbalový veterán Jason Collins sa stal prvým športovcom pôsobiacim v niektorej zo severoamerických profesionálnych súťaží, ktorému klub ponúkol zmluvu napriek odlišnej sexuálnej orientácii.

slovakia

left justify in out

Ruku mu podal Brooklyn, uzavrel s ním kontrakt na desať dní s možnosťou ďalšieho predĺženia a v nedeľu ho tréner Jason Kidd rovno poslal na ihrisko. Na palubovke Los Angeles Lakers odohral 35-ročný veterán bez bodu 11 minút, doskočil dve lopty a päťkrát fauloval. Nets zvíťazili 108:102.
Collins sa vlani v apríli ako prvý športovec zo severoamerických profilíg rozhodol vyjsť s farbou von a v rozhovore pre Sports Illustrated sa priznal k homosexualite. Minulý ročník dokončil vo farbách Washingtonu. Predtým pôsobil v Bostone, Atlante, Minnesote, Memphise a New Jersey. Na konte má 714 zápasov v základnej časti NBA s priemerom 3,6 bodu a 3,8 doskoku na jeden duel. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies