NBA hlási dobré správy, jeden z nakazených hráčov sa už uzdravil

NETKY.SK • 26 Marec 2020, 20:54 • 2 min
NBA hlási dobré správy, jeden z nakazených hráčov sa už uzdravil

DETROIT - Christian Wood z Detroitu Pistons bol tretím hráčom NBA, ktorý bol pozitívne testovaný na COVID-19. Svoj boj s nepríjemným vírusom našťastie vyhral.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako postupovať pri vyliečených? 

Ľudstvo zatiaľ nevie ako postupovať, keď sa niekto z koronavírusu dokáže vyliečiť. Najpravdepodobnejší scenár je ten, že telo vyliečeného si dokázalo vytvoriť protilátky, ktoré tento vírus porazili. Vzhľadom na fakt, že COVID-19 patrí medzi nové vírusy, nedá sa ani s určitostou povedať, ako dlho vydrží imunitný systém vyliečeného. Na svete sú aj prípady, kedy sa vyliečení opäť nakazili. Hygienické opatrenia sa preto týkajú aj ich. Napriek tejto skutočnosti je správa o prvom vyliečenom hráčovi NBA výborná, nielen pre basketbal, ale pre celé ľudstvo.

 

img

 

Pravdepodobné nakazenie

Christian Wood bol prvým hráčom mimo tímu Utahu Jazz, ktorý sa koronavírusom nakazil. Prvým nakazeným sa stal pivot Utahu Jazz Rudy Gorbet a následne, o pár dní na to, sa potvrdil test aj u jeho tímového spoluhráča Donovana Mitchella. V piatok 7. marca hrali Utah Jazz práve proti Detroitu Pistons a navyše Wood mal na palubovke brániť Goberta. Detroit po zápase s Utahom nastúpil v nasledujúcich dňoch proti New York Knicks a Philadeiphii 76ers. Sezóna NBA sa následne prerušila.

 

img

 

Pred prerušením sa mu darilo

Wood sa v poslednej dobe pred prerušením ligy objavoval dokonca aj v základnej päťke tímu, keďže najväčšiu hviezdu Andrea Drummonda sa Pistons snažili vymeniť. Zrovna v zápase proti Utahu sa dokázal presadiť a prvýkrát v kariére dosiahol v jednom zápase 30 bodov.

 

 

Testy aj u iných tímov

Všetky mužstvá ktoré odohrali posledné dva týždne svoje zápasy proti Utahu alebo Detroitu, prešli kompletne testami. Napríklad v Toronte Raptors nebol u žiadneho hráča potvrdený pozitívny stav, avšak dieťa, ktoré dostalo autogram v Bostone, zrovna keď tam hral Utah, bolo následne testované s pozitívnym výsledkom. Polícia na základe tejto situácie potvrdila výskyt vírusu na Rhode Island (bydlisko malého fanúšika).

 

U hráčov Bostonu Celtics už tiež prebehli testy na výskyt koronavírusu. Podobne ako u Raptors sa ani tu nepotvrdil u žiadneho hráča.

 

img

 

NBA bola pozastavená po tom, ako sa u pivota Utahu Jazz Rudyho Gorbeta potvrdil pozitívny test na koronavírus. Spočiatku sa hovorilo o prerušení na dobu 30 dní, avšak už teraz je jasné, že sa nezačne hrať skôr ako v júli.   

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies