NBA: Hamilton vynechal sezónu, podumal a chce sa vrátiť

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 16:15 • 2 min
NBA: Hamilton vynechal sezónu, podumal a chce sa vrátiť

COATESVILLE - Po dobrovoľnom ročnom oddychu nabral Richard Hamilton znova chuť do basketbalu a chce sa vrátiť pod koše. So strieľajúcim rozohrávačom s vyše tisíckou stretnutí na konte sa vlani v júli rozlúčili v Chicagu a odvtedy nikde nehral.

slovakia

left justify in out

"Prvý raz v kariére som bol voľným hráčom. Naskytla sa mi príležitosť byť viac s deťmi, rodinou a dopriať telu konečne viac oddychu, čo sa nestalo od mojich siedmich rokov, keď som s basketbalom začal," rozhovoril sa pre server Hoopshype už 36-ročný "Rip" Hamilton, ktorý zvažoval aj definitívny odchod zo scény NBA.

 

"V tejto fáze kariéry vám už víria hlavou aj takého myšlienky. Vyhral som NBA, univerzitnú súťaž, hral som v Zápase hviezd, v podstate som dosiahol všetko. Takže som mohol zmeniť priority, honbu za naplnením cieľov odložiť nabok a venovať sa najbližším. Povedal som si, že po roku sa rozhodnem, či chcem znova hrať. A chcem," prezradil víťaz ligy s Detroitom 2004 a trojnásobný účastník Zápasu hviezd (2006 - 2008). "Najviac mi chýbali zápasy a atmosféra play-off, spoluhráči a dianie v šatni. V lete uvidím, ako sa s pauzou vyrovná telo. Chcem potiahnuť ešte rok a azda sa mi podarí nájsť tím, ktorý má šancu na titul," vyjadril s nádejou. 

 

Hamiltona preslávila na palubovkách aj plastická maska, ktorou si po početných zraneniach nosa chránil tvár. Rodák z Coatesville v Pennsylvánii je jediným hráčom v dejinách NBA, ktorý sa stal najlepším strelcom svojho tímu v zápase, pričom nedal ani jeden kôš z hry. Udialo sa to 6. januára 2005 v súboji Detroitu proti Memphisu; Hamilton v ňom síce nepremenil ani jednu z desiatich striel, ale dal všetkých 14 trestných hodov. V lige nastúpil za Chicago, Detroit a Washington na 921 zápasov v základnej časti s priemerom 16,5 bodu, 3,1 doskoku a 3,4 asistencie na jeden duel. V play-off odohral 130 stretnutí (19,8 bodu na jeden duel). Počas kariéry zarobil na základe zmlúv s klubmi vyše sto miliónov dolárov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona