NBA: Globálne dieťa Bryant sa hlási do Ria

NETKY.SK • 10 November 2015, 09:46 • 2 min
NBA: Globálne dieťa Bryant sa hlási do Ria

MIAMI - Bodku za skvelou kariérou basketbalistu Kobeho Bryanta by mohli dať olympijské hry 2016 v Riu de Janeiro. Rozohrávač Los Angeles Lakers prejavil záujem byť súčasťou amerického tímu, ktorý bude v Brazílii obhajovať zlato z Londýna 2012.

slovakia

left justify in out

Bryant bol pri jeho zisku a nechýbal ani vo víťaznom mužstve na OH 2008 v Pekingu. Vo všeobecnosti sa predpokladá, že táto sezóna v NBA, 20. v jeho kariére, bude posledná.

 

"Znamenalo by to pre mňa veľmi veľa byť znova medzi chlapcami. Už len šanca nadviazať na staré vzťahy, možnosť porozprávať sa o veciach, ktorými všetci žijeme, byť spolu, to všetko by som rád ešte raz zažil," povedal päťnásobný šampión NBA, ktorý sa stále vyhýba slovám o konci kariéry, o termíne nehovoriac. Dva dni po finále olympijského turnaja v Riu de Janeiro bude mať už 38 rokov.

 

"Prevláda vo mne pocit, že stále môžem tímu ponúknuť niečo ako líder, v obrane sa tiež ešte dokážem obracať," povedal veterán, ktorý by v prípade nominácie mohol zaútočiť na zlatý olympijský hetrik rovnako ako LeBron James, Chris Paul a Carmelo Anthony. USA reprezentoval v piatich rôznych výberoch, neprehral ani jeden z 36 zápasov. Z rôznych dôvodov sa však táto časť jeho kariéry začala až v roku 2007. "Chcel by som hrať. Bola by to paráda. Nádherná skúsenosť. Viete, ja som globálne dieťa. Vyrastal som v Taliansku, poznám sa so športovcami z rozmanitých odvetví. Hrať v takomto prostredí je veľkolepé," zdupľoval Bryant. Dvanásťčlenná nominácia USA na olympijský turnaj by mala byť známa v júni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona