NBA: Gasol zamieri z LA Lakers do Chicaga

NETKY.SK • 12 Júl 2014, 12:25 • 2 min
NBA: Gasol zamieri z LA Lakers do Chicaga

MADRID - Po vyše šiestich rokoch opustil basketbalový klub NBA Los Angeles Lakers pivot Pau Gasol. Dvojnásobný víťaz ligy sa rozhodol po neúspešnej sezóne ukončiť spoluprácu s kalifornským tímom a dohodol sa na zmluve s Chicagom. Oficiálne o tom ešte ani jedna strana neinformovala, správu o dohode priniesol španielsky denník Marca i ďalšie médiá z basketbalistovej krajiny.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný španielsky pivot patril medzi najžiadanejších voľných hráčov. Zmluva s Los Angeles Lakers, na základe ktorej v minulej sezóne zarobil 19,3 milióna dolárov, mu vypršala. Jeho pokračovanie v "žlto-purpurovom" drese, v ktorom vyhral NBA v rokoch 2009 a 2010, bolo otázne a napokon sa nepredĺžilo. Starší z basketbalových bratov Gasolovcov rozdelil kariéru v NBA medzi dva kluby, úred LA Lakers hral v Memphise. 

 

Lakers ponúkli Gasolovi od skončenia sezóny podľa ESPN dve zmluvy. Najskôr mu ponúkali 23 miliónov dolárov na dva roky a potom 29 miliónov na tri. Oba ponuky však hráč odmietol. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona