NBA: Fisher novým trénerom New Yorku Knicks

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 19:03 • 2 min
NBA: Fisher novým trénerom New Yorku Knicks

NEW YORK - Derek Fisher sa v utorok oficiálne stal novým trénerom basketbalistov New Yorku Knicks. Päťnásobný šampión NBA vystriedal vo funkcii Mika Woodsona, ktorého Knicks odvolali z postu hlavného kouča v apríli potom, ako newyorský tím nepostúpil do play off.

slovakia

left justify in out

Vymenovanie Fishera je prvým krokom nového klubového prezidenta Phila Jacksona. Bývalý výborný tréner, ktorý na lavičke Chicaga Bulls a LA Lakers získal rekordných 11 majstrovských titulov, pozná Fishera osobne z pôsobenia v Los Angeles. Prezidentom Knicks sa Jackson stal v marci. Pôvodne chcel, aby sa novým koučom New Yorku stal Steve Kerr, ale ten napokon uprednostnil angažmán v klube Golden State Warriors. 
     

Tridsaťdeväťročný Fisher ešte pred dvoma týždňami ako aktívny hráč obliekal dres tímu Oklahoma City Thunder. Je rekordérom v počte zápasov v play off, ktorých počas svojej 18-ročnej kariéry odohral celkovo 259.
     

Knicks ukončili uplynulú základnú časť s bilanciou 37 výhier, 45 prehier a prvýkrát po štyroch rokoch nepostúpili do play off. Z majstrovského titulu sa naposledy tešili v roku 1973, v čase, keď za klub z haly Madison Square Garden hrával Jackson ako podkošový hráč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona