NBA: Durant z Oklahoma City najužitočnejším hráčom v sezóne 2013/2014

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 19:19 • 2 min
NBA: Durant z Oklahoma City najužitočnejším hráčom v sezóne 2013/2014

NEW YORK - Kevina Duranta z tímu Oklahoma City vyhlásili v basketbalovej NBA za najužitočnejšieho hráča v sezóne 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Krídelník Thunder získal prestížne ocenenie "MVP"  premiérovo v kariére, v tomto ročníku mu patrí po štvrtý raz za uplynulých päť sezón aj titul najproduktívnejšieho hráčov. Oklahomu doviedol k titulu v Severovýchodnej divízii a k postupu do play off. 
     

V hlasovaní o najužitočnejšieho hráča skončil s veľkou stratou na druhom mieste LeBron James z Miami Heat, ktorý atakoval zisk piateho titulu v posledných šiestich ročníkoch. Tretiu priečku obsadil Blake Griffin z Los Angeles Clippers, Joakimovi Noahovi zo Chicaga Bulls patrila štvrtá pozícia a na piatom mieste figuroval James Harden z Houstonu Rockets.
     

Durant sa objavil na prvom mieste u 119 z celkového počtu 124 hlasujúcich športových novinárov a vysielacích spoločností zo Severnej Ameriky. Päťnásobný účastník All-Star zápasu mal v tejto sezóne v základnej časti priemer 32 bodov na zápas spoločne so 7,4 doskokmi a 5,5 asistenciami. Durant sa stal vo štvrtej sezóne najproduktívnejším hráčom NBA a zaradil sa k takým hviezdam ako boli Michael Jordan, Wilt Chamberlain, George Gervin a Allen Iverson. Dvadsaťpäťročný krídelník Durant získal s tímom USA aj zlatú olympijskú medailu na OH 2012 v Londýne a zaznamenal viac ako 40 bodov v sedemnástich stretnutiach v tejto sezóne. 
     

V doterajšej histórii NBA dostal najčastejšie ocenenie MVP Kareem Abdul-Jabbar, ktorému sa to podarilo trikrát v drese LA Lakers a trikrát vo farbách Milwaukee Bucks. Päťkrát sa zo zisku prestížneho individuálneho ocenenia tešili Bill Russell (Boston Celtics) a Michael Jordan (Chicago Bulls).

     

Držitelia ocenenia MPV v NBA od roku 2000:            
     

2014 - Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), 2013 - LeBron James (Miami Heat), 2012 - LeBron James (Miami Heat), 2011 - Derrick Rose  (Chicago Bulls), 2010 - LeBron James (Cleveland Cavaliers), 2009 - LeBron James (Cleveland Cavaliers), 2008 - Kobe Bryant (L.A. Lakers), 2007 - Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks), 2006 - Steve Nash (Phoenix Suns), 2005 - Steve Nash (Phoenix Suns), 2004 - Kevin Garnett        (Minnesota Timberwolves), 2003 - Tim Duncan (San Antonio Spurs), 2002 - Tim Duncan (San Antonio Spurs), 2001 - Allen Iverson (Philadelphia 76ers), 2000 - Shaquille O'Neal (L.A. Lakers).
      
     

Najčastejší držitelia ocenenia MVP v histórii NBA:
6 x - Kareem Abdul-Jabbar (L.A. Lakers a Milwaukee Bucks)
5 x - Bill Russell (Boston Celtics), Michael Jordan (Chicago Bulls)
4 x - LeBron James (Miami Heat, Cleveland Cavaliers), 
3 x - Wilt Chamberlain (Philadelphia 76ers), Moses Malone (Houston Rockets), Larry Bird (Boston Celtics), Magic Johnson (L.A. Lakers)
2 x - Bob Petit (St. Louis Hawks), Steve Nash (Phoenix Suns), Tim Duncan (San Antonio Spurs), Karl Malone (Utah Jazz) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona