NBA: Duncan sa môže vyrovnať Jordanovi, potiahne ešte rok

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 10:02 • 2 min
NBA: Duncan sa môže vyrovnať Jordanovi, potiahne ešte rok

SAN ANTONIO - Piaty titul so San Antoniom dodal Timovi Duncanovi ešte väčší apetít na basketbal a bude pokračovať ako kapitán Spurs aj v nasledujúcej sezóne, informoval klub na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Tridsaťosemročný pivot (nar. 25. apríla 1976) využil hráčsku opciu v zmluve na ročník 2014/2015, v ktorom zarobí 10 361 446 dolárov. Ak by sa dlháňovi z Amerických Panenských ostrovov a jeho tímu podarilo obhájiť prvenstvo, šiestym triumfom by sa vyrovnal najlepšiemu basketbalistovi všetkých čias Michaelovi Jordanovi a o jeden by sa odpútal od Kobeho Bryanta.

 

Duncan mal v uplynulej sezóne priemery 15,1 bodu a 9,7 doskoku na zápas v základnej časti a 16,3 bodu s 9,1 doskoku vo víťaznom play-off. San Antoniu je verný od svojho vstupu do NBA v roku 1997. Okrem piatich titulov má v zbierke päť ocenení určených najužitočnejšiemu hráčovi - dve za sezónu, tri za finále. Bronzový olympijský medailista z Atén 2004 sa dosiaľ 14-krát ocitol v nominácii na Zápas hviezd, 10-krát ho zvolili do najlepšej päťky ligy a osemkrát ho zaradili medzi najlepšie brániace kvinteto sezóny. 

 

Pred ročníkom 2012/2013 prejavil muž s vysokým basketbalovým IQ nevídaný charakter, keď súhlasil so znížením platu až o 54 percent, aby mohol zostať v klube svojho srdca a dovoliť vedeniu využiť ušetrené prostriedky na iných hráčov. Z vtedajšieho tretieho najlepšie plateného hráča NBA sa stal až štvrtý najlepšie zarábajúci v klubovom rebríčku. "Som zlý vyjednávač. Agent bol na mňa po celý čas naštvaný," glosoval Duncan. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies