NBA: Diawa vymenili do Utahu, Golden State získal skúseného Westa

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 12:07 • 2 min
NBA: Diawa vymenili do Utahu, Golden State získal skúseného Westa

NEW YORK - Basketbalové kluby zámorskej NBA podpisovali kontrakty aj v piaty deň od otvorenia trhu s voľnými hráčmi. Informáciu o zmenách priniesla športová televízia ESPN a športový web Bleacher Report.

slovakia

left justify in out

San Antonio Spurs nakoniec pustilo francúzskeho pivota Borisa Diawa, v rámci výmeny do Utahu Jazz získali za neho práva na Oliviera Hanlana. Minutáž bývalého hráča Spurs začala v prechádzajúcej sezóne klesať po príchode LaMarcusa Aldridgea, ktorý zastáva rovnakú pozíciu ako Diaw.

 

Honba za majstrovským prsteňom priviedla skúseného 35-ročného Davida Westa do tímu Golden State Warriors, kde podpísal ročný kontrakt v hodnote veteránskeho minima (1,55 milióna amerických dolárov). West v drese Spurs mal v sezóne 2015/2016 v priemere 7,1 bodu a 4,0 doskoku na zápas.

 

Vo výraznej prestavbe tímu pokračuje aj Washington Wizards, z konkurenčného Orlanda Magic získal na tri roky Jasona Smitha. Tridsaťročný pivot odohral 76 zápasov, v ktorých priemerne získal 7,2 bodu a doskočil 2,9 lôpt. Od svojho nového zamestnávateľa si Smith vyslúžil trojročnú zmluvu na 16 miliónov amerických dolárov.

 

Dres mení aj Gerald Henderson, na dva roky sa upísal Philadelphie 76ers. Bývalý hráč Portlandu Trail Blazers si zarobí až 18 miliónov amerických dolárov, v prechádzajúcej sezóne sa jeho zápasové priemery pohybovali na hranici 8,7 bodu a 2,9 doskoku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies