NBA: Deviant Rose alebo zlatokopka?!

NETKY.SK • 19 Október 2016, 10:27 • 2 min
NBA: Deviant Rose alebo zlatokopka?!

LOS ANGELES - Buď je americký basketbalista Derrick Rose sexuálny deviant, alebo jeho údajná obeť znásilnenia Jane Doeová klame. V utorok pokračovalo na federálnom súde v Los Angeles hlavné pojednávanie so športovcom, od ktorého chce jeho bývalá priateľka vysúdiť 21,5 milióna amerických dolárov.

slovakia

left justify in out

Najužitočnejší hráč sezóny NBA 2010/11 Rose a jeho dvaja priatelia Ryan Allen a Randall Hampton údajne v auguste 2013 využili stav opitosti ženy a znásilnili ju v jej byte. Napadnutá strany tvrdí, že všetko bolo inak a žena s pohlavným stykom s troma mužmi súhlasila, bola triezva a teraz jej ide iba o peniaze.

 

Oba právnické tímy predniesli pred porotou svoje záverečné prejavy. Zástupca obžalovaného Michael Monico vyhlásil, že žena klame, jej slzy sú falošné a majú obmäkčiť porotcov. Rose ju vraj rozčúlil tým, že sa s ňou rozišiel po dobrovoľnej účasti na sexe s ním a jeho priateľmi z detstva. Doeová navyše nemá žiaden fyzický dôkaz pre svoje tvrdenia o znásilnení, preto si vymyslela príbeh o alkohole, uviedol Monico.

 

Obžaloba trvá na tom, že Doeová nie je zlatokopka. Právnik Waukeen McCoy nazval Rosa a jeho kumpánov sexuálnymi deviantmi, ktorí sa smiali, keď odchádzali z bytu jeho klientky.

 

V celom procese hrá kľúčovú rolu interpretácia pojmu "súhlas" s pohlavným stykom, ktorý zákony amerických štátov definujú rôzne. V Kalifornii sa napríklad prihliada na možnosť, že účastník sexuálneho aktu zmení názor v jeho priebehu.

 

Samotný Rose v júni tohto roku nevedel odpovedať na otázku, či chápe význam tohto slova. "Môžete mi to vysvetliť?" požiadal vtedy. Jeho výpoveď zaznamenali na kameru. Basketbalista sa odvolával na vyzývavé textové správy od údajnej obete poslané krátko pred inkriminovanou nocou, v ktorých mu okrem iného napísala, že je "nadržaná".

 

"Možno poslala sugestívne textové správy alebo maily, ale to ešte nedokazuje, že v danej chvíli súhlasila so sexom. Žena môže maž dobrovoľne pohlavný styk 23 hodín denne, ale keď si ho neželá v tú poslednú 24. hodinu, potom je to znásilnenie," uviedol profesor práva na Kalifornskej univerzite Evan Lee.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona