NBA: Detroit si uctí bývalé hviezdy tímu, vyvesí dresy Wallacea a Billupsa

NETKY.SK • 24 November 2015, 08:35 • 2 min
NBA: Detroit si uctí bývalé hviezdy tímu, vyvesí dresy Wallacea a Billupsa

AUBURN HILLS - Dve výrazné postavy novodobej detroitskej basketbalovej histórie sa začiatkom budúceho roka dočkajú od svojho bývalého klubu vzácnej pocty. Pistons oznámili, že počas dvoch samostatných ceremónií vyvesia dresy Bena Wallacea (16. januára) a Chaunceyho Billupsa (10. februára).

slovakia

left justify in out

"Obaja sú stelesnením ducha a odhodlania detroitskej komunity. Aj keď oslavujeme ich individuálne úspechy, bola to obetavosť, ktorá ich robila takými výnimočnými. Denno-denne preukazovali ochotu tvrdo pracovať a podriadiť sa pre dobro tímu. Túžbu víťaziť postavili nadovšetko a inšpirovali celú generáciu fanúšikov Pistons," vyhlásil na oficiálnom webe klubu jeho majiteľ Tom

Bývalý výborný rozohrávač Billups a nemenej skvelý defenzívny podkošový pracant Ben Wallace boli pri zrode posledného veľkého úspechu Detroitu - majstrovskom titule v roku 2004. Spoločne s Rasheedom Wallaceom, Richardom Hamiltonom a Tayshaunom Princeom tvorili zohrané kvinteto vedené koučom Larrym Brownon, na ktorom vo finále NBA senzačne 1:4 na zápasy stroskotali vtedajšie esá Shaquille O'Neal, Kobe Bryant, Karl Malone a Gary Payton zoskupené v tíme Los Angeles Lakers.

V súčasnosti 39-ročný Billups si obliekal dres Pistons v rokoch 2002 - 2008 a krátko aj v sezóne 2013/2014. O dva roky starší Ben Wallace bol súčasťou "piestov" v rokoch 2000 - 2006 a 2009 - 2012, štyrikrát v ich drese získal ocenenie pre najlepšieho defenzívneho hráča v NBA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies