NBA: Detroit oceňuje Cheeksovu prácu, no vyhodil ho

NETKY.SK • 10 Február 2014, 10:43 • 2 min
NBA: Detroit oceňuje Cheeksovu prácu, no vyhodil ho

DETROIT - Súčasné postavenie basketbalistov Detroitu v tabuľke Východnej konferencie a ich hra neodzrkadľujú predsezónne vyhliadky tímu a padla v tejto súvislosti už aj prvá hlava - trénerova. Päťdesiatsedemročný Maurice Cheeks vydržal na lavičke Pistons iba osem mesiacov, sadol si na ňu 10. júna 2013.

slovakia

left justify in out

"Bolo to ťažké rozhodnutie, ale museli sme niečo zmeniť. Mauriceovi však patrí veľký rešpekt a oceňujeme jeho tvrdú prácu," uviedol generálny manažér klubu Joe Dumars. Cheeksove kompetencie by mal prevziať jeho doterajší asistent John Loyer. 
Detroit sa v lete posilnil o Chaunceyho Billupsa, Josha Smitha či Brandona Jenningsa, ale jeho výsledky zaostávajú za očakávaniami. Pistons sú v tabuľke Východnej konferencie s 21 víťazstvami a 29 prehrami na 9. priečke, a hoci stále majú reálnu šancu na prienik do play-off, kde chýbali už štyri sezóny za sebou, veľká sláva to v ich podaní rozhodne nie je. Na domácej palubovke prehrali už pätnásťkráť. 

Cheeks pred anabázou v Detroite pracoval štyri roky ako asistent v Oklahome. Predtým viedol z pozície hlavného kouča Philadelphiu a Portland.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies