NBA : Ďalší Sterlingov pokus zastaviť predaj Clippers zlyhal

NETKY.SK • 14 August 2014, 09:15 • 2 min
NBA : Ďalší Sterlingov pokus zastaviť predaj Clippers zlyhal

LOS ANGELES - Odvolací súd amerického štátu Kalifornia zamietol pokus Donalda Sterlinga zablokovať predaj klubu basketbalovej NBA Los Angeles Clippers bývalému výkonnému riaditeľovi Microsoftu Stevovi Ballmerovi.

slovakia

left justify in out

 V rozhodnutí súdu sa uvádza, že zastavenie transakcie nie je možné, nakoľko sa už uzavrela. Ballmer sa oficiálne stal novým majiteľom organizácie v utorok 12. augusta. Už koncom júla súd v Los Angeles priznal Sterlingovej manželke Shelly právo prijať ponuku v hodnote 2 miliardy amerických dolárov.

 

"Dôkazový materiál nasvedčuje tomu, že predaj Los Angeles Clippers Stevovi Ballmerovi je uzavretý. Tento súd nemá čo zastaviť," konštatovali traja sudcovia, ktorých navyše Sterling nepresvedčil, že jeho záujmy utrpeli vážnu ujmu. 

 

Sterlingovi právnici konštatovali, že súd prijal "populárne rozhodnutie proti nepopulárnej osobe", zatiaľ čo zástupcovia jeho manželky verdikt privítali: "Nastal čas, aby Donald Sterling pochopil, že hra sa skončila." 

 

V apríli tohto roka vypukla okolo 80-ročného miliardára rasistická aféra. Na verejnosť sa dostala nahrávka jeho hádky s milenkou V. Stivianovou, v ktorom zazneli z jeho úst slová urážajúce čiernu rasu. Komisár NBA Adam Silver na základe jej obsahu uložil Sterlingovi doživotný zákaz pôsobenia v lige, pokutu 2,5 milióna dolárov a vyvinul na neho nátlak k predaju organizácie, ktorú vlastnil 33 rokov.

 

Obchod s Ballmerom dohodla pod takom okolností Sterlingova manželka Shelly. Realitný magnát sa však priečil. Odmietol dať súhlas a chcel žalovať NBA pre porušenie jeho ústavných práv. Odvolal sa pri tom na protizákonnosť nahrávky.

 

Na súde s manželkou doslova povedal: "Nikdy, nikdy tento tím nepredám a kým budem žiť, budem sa s NBA súdiť za toto nehorázne porušenie zákona o monopole." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies