NBA: Ďalší Kobe ani Michael už nebudú, tvrdí Bryantov otec

NETKY.SK • 15 December 2015, 12:42 • 2 min
NBA: Ďalší Kobe ani Michael už nebudú, tvrdí Bryantov otec

NEW YORK - Joe "Jellybean" Bryant má byť za čo hrdý na syna Kobeho, ktorý sa počas dvadsaťročnej kariéry v basketbalovej NBA zaradil medzi najvýznamnejšie persóny v jej histórii.

slovakia

left justify in out

Po tejto sezóne ukončí kariéru, ktorú celú zasvätil zlato-purpurovým farbám Los Angeles Lakers. Bryanta juniora si v drafte 1996 vybrali z 13. miesta Charlotte Hornets, ale rýchlo putoval do Kalifornie výmenou za Vladeho Divaca.

"Myslím si, že práve správny výber klubu je jedna z najdôležitejších vecí. Mladí teraz skončia školu a riešia, či budú jednotkou alebo dvojkou draftu. Domnievam sa, že oveľa podstatnejšie je dostať sa do čo najvhodnejšieho tímu. Kobemu, ako máte možnosť vidieť, sa to podarilo. Stráviť celú kariéru v jednej organizácii je skutočne výnimočné," vyjadril sa pre CBS Sports 61-ročný Kobeho otec, v minulosti sám basketbalista a v súčasnosti tréner.

Porovnaniu svojho slávneho potomka s nekorunovaným najlepším basketbalistom všetkých čias Michaelom Jordanom sa nebráni. "Michael bol Michael, bol osobitý, Kobe je Kobe, tiež osobitý. Veľa hráčov s podobnou výškou aj stavbou tela nenájdete. Nevidím iných, čo by sa im mohli rovnať. Kobe vyrastal na Michaelovi, mal príležitosť sledovať tie skvelé bitky jeho Chicaga s Detroitom," zdôraznil Bryant senior a vyzdvihol vlaňajšiu draftovú jednotku Andrewa Wigginsa. "Ten chlapec z Minnesoty má šancu byť výnimočný. Iných skutočne nevidím. Nemyslím si, že sa objaví ďalší Kobe alebo Michael," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona