NBA: Clippers porušili ligové pravidlá, pokuta ich bude stát státisíce dolárov

NETKY.SK • 26 August 2015, 11:11 • 2 min
NBA: Clippers porušili ligové pravidlá, pokuta ich bude stát státisíce dolárov

LOS ANGELES - Vedenie zámorskej basketbalovej NBA potrestalo klub Los Angeles Clippers pokutou 250-tisíc amerických dolárov za porušenie pravidiel zakazujúcich tímom ponúkať hráčom obchodné či investičné možnosti.

slovakia

left justify in out

Clippers sa previnili 2. júla pri podpise voľného hráča DeAndreho Jordana, keď mu dali okrem zmluvy aj jednu reklamnú ponuku. Podľa denníka Los Angeles Times išlo o spoluprácu s Lexusom, ktorá by mu ročne vyniesla 200-tisíc dolárov.

 

"Hoci naše vyšetrovanie dokázalo, že ponuka nemala vplyv na Jordanovo rozhodnutie predĺžiť zmluvu s Clippers, klub sa svojím správaním dopustil porušenia ligových pravidiel," uviedlo vedenie profiligy vo svojom vyhlásení, ktoré sprostredkovala agentúra Reuters. Jordan sa po letných ťahaniciach s Dallasom napokon rozhodol zostať v LA, keď 8. júla uzavrel s Clippers nový štvorročný kontrakt v celkovej hodnote 87,6 milióna dolárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies