NBA: Clippers možno vezme pod krídla boxer Mayweather

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 11:17 • 2 min
NBA: Clippers možno vezme pod krídla boxer Mayweather

LAS VEGAS - Basketbalisti Los Angeles Clippers by mohli mať za majiteľa boxera. Majster sveta welterovej váhy a doposiaľ v profesionálnom ringu nezdolaný Floyd Mayweather prejavil záujem kúpiť klub NBA od Davida Sterlinga, ktorý sa zdiskreditoval rasistickým rozhovorom so svojou milenkou, doživotne mu zakázali pôsobiť v lige a dostal pokutu 2,5 milióna dolárov.

slovakia

left justify in out

Komisár NBA Adam Silver sa navyše bude snažiť prinútiť čerstvo 80-ročného magnáta organizáciu predať. Mayweather neváhal a okamžite prišiel s ponukou. "Či chceme kúpiť Clippers? Áno, chceme. Mám vážny záujem," povedal. Plurál vo vyjadrení znamená, že najlepšie zarábajúci športovec USA si netrúfa na sólovú hru, chce dať dokopy skupinu vlastníkov, v ktorej by mal väčšinový podiel. V máji minulého roku časopis Sports Illustrated odhadol, že Mayweather za rok zarobí 90 miliónov dolárov. Ďalších 40 miliónov by malo pribudnúť na jeho konto už v sobotu, keď sa postaví do ringu proti Argentínčanovi Marcosovi Maidanovi. Pôjde o tretí súboj zo šiestich, na ktoré má zmluvu v hodnote štvrť miliardy USD. 

 

"Chceme kúpiť Clippers a môžeme si to dovoliť," podčiarkol Mayweather, ktorý má k NBA v Los Angeles blízko. Je súčasťou spoločenstva vlastníkov domu v blízkosti Staples Centra a pravidelne navštevuje zápasy Clippers aj konkurenčných Lakers. Často bol Sterlingovým hosťom a nemôže vraj na neho povedať krivé slovo. Okrem toho je známy svojimi vysokými stávkami na basketbalové zápasy. Prischla mu za to aj prezývka "Money". Pred rokom stavil v Las Vegas takmer šesť miliónov dolárov nielen na to, že Miami zvíťazí v siedmom stretnutí finále play-off Východnej konferencie nad Indianou, ale že prevýši súpera aj o viac ako sedem bodov. LeBron James a spol. triumfovali presvedčivo 99:76. 

 

Obchodník s realitami Sterling je majiteľom klubu od roku 1981, je najdlhšie pôsobiacim vlastníkom niektorého z tímov v súťaži. Klub po prevalení aféry raketovo začal strácať sponzorov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies