NBA: Chris Webber má záujem o kúpu Atlanty

NETKY.SK • 16 Október 2014, 13:38 • 2 min
NBA: Chris Webber má záujem o kúpu Atlanty

DETROIT - Na prelome tisícročí jeden z najlepších podkošových hráčov v basketbalovej NBA Chris Webber je v skupine potenciálnych záujemcov o kúpu klubu Atlanta Hawks.

slovakia

left justify in out

Sám by nemal investovať veľa, predovšetkým by mal byť "tvárou" spoločnosti, ktorá sa organizáciu pokúsi získať. Informuje o tom Yahoo Sports.

 

Štyridsaťjedenročný rodák z Detroitu (nar. 1. marca 1973) vhupol do najsilnejšej ligy sveta rovnými nohami, po jeho prvej sezóne v drese Golden State Warriors s priemerom 17,5 bodu a 9,1 doskoku (1993/1994) ho vyhlásili za najlepšieho nováčika v súťaži. Potom strávil štyri ročníky vo Washingtone, no najvýraznejšiu brázdu vyryl v Sacramente, kde pôsobil v rokoch 1998 - 2005 a v počte doskočených lôpt na zápas (13,0) hneď v prvej sezóne detronizoval vtedajšieho "panovníka" Dennisa Rodmana. Kings v tých časoch patrili medzi najlepšie tímy v súťaži; okrem power forwarda Webbera tvorili kostru kalifornskému mužstva Srbi Vlade Divac a Predrag Stojakovič. Na titul v NBA však ani v takomto zložení nikdy nedosiahli. 

 

Webber na záver kariéry vystriedal v priebehu štyroch rokov tri tímy - Philadelphiu, Detroit a Golden State. V NBA odohral 831 stretnutí v základnej časti s priemerom 20,7 bodu, 9,8 doskoku, 4,2 asistencie a 1,4 bloku na jeden duel. Päťkrát si zahral v Zápase hviezd, v Sacramente v roku 2009 slávnostne vyradili jeho číslo 4 z kolekcie dresov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies