NBA: Chris Paul pripravený na bojkot Sterlingových Clippers

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 14:14 • 2 min
NBA: Chris Paul pripravený na bojkot Sterlingových Clippers

LOS ANGELES - Chris Paul je na vrchole kariéry a plný síl, ale zároveň pripravený bojkotovať nasledujúcu sezónu basketbalovej NBA, ak majiteľom losangeleských Clippers zostane Donald Sterling.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročného Afroameričana sa viac ako kohokoľvek iného dotkla kauza okolo vyjadrení vlastníka klubu v apríli tohto roka urážajúcich čiernu rasu. Elitný stredný rozohrávač ešte pred odvážnym vyhlásením konzultoval kroky s trénerom Docom Riversom, ktorý odmieta koučovať tím pod Sterlingovou vlajkou.


"Niečo sa musí stať, a to čo najskôr. Debatujeme o tom s Docom, Blakom Griffinom aj DeAndrem Jordanom. Za týchto okolností je to neakceptovateľné," povedal podľa televízie ESPN Chris Paul, muž s minulosezónnymi priemermi 19,1 bodu a 10,7 doskoku na zápas, ktorý je od augusta 2013 prezidentom hráčskej únie (NBPA). 

 

Clippers stále nie sú v rukách bývalého výkonného riaditeľa Microsoftu Steva Ballmera, ktorý za organizáciu ponúkol dve miliardy dolárov. V apríli tohto roka vypukla okolo Sterlinga rasistická aféra. Na verejnosť sa dostala nahrávka jeho hádky s milenkou V. Stivianovou, v ktorom zazneli z jeho úst slová urážajúce "čiernych ľudí". Komisár NBA Adam Silver na základe jej obsahu uložil Sterlingovi doživotný zákaz pôsobenia v lige, pokutu 2,5 milióna dolárov a vyvinul na neho nátlak k predaju. Organizácia, ktorú vlastnil 33 rokov, má prejsť do Ballmerových rúk. Obchod dohodla Sterlingova manželka Shelly. Realitný magnát sa však prieči. Odmietol dať súhlas s predajom Clippers a žaluje NBA pre porušenie jeho ústavných práv. Odvolal sa pri tom na protizákonnosť nahrávky. Na súde s manželkou povedal: "Nikdy, nikdy tento tím nepredám a kým budem žiť, budem sa s NBA súdiť za toto nehorázne porušenie zákona o monopole."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies