NBA: Chicago predstavilo nové posily Gasola a Mirotiča

NETKY.SK • 19 Júl 2014, 16:22 • 2 min
NBA: Chicago predstavilo nové posily Gasola a Mirotiča

CHICAGO - Klub zámorskej basketbalovej NBA Chicago Bulls predstavil v piatok dve európske posily. Dres "býkov" budú od budúcej sezóny obliekať španielski reprezentanti Pau Gasol a Nikola Mirotič, ktorý sa narodil v Čiernej Hore.

slovakia

left justify in out

Pre 34-ročného Gasola to bude už štrnásta sezóna v zámorí. Elitný pivot začal svoju kariéru v profilige v drese Memphisu, za Grizzlies hrával v rokoch 2001 až 2008. Následne prestúpil do klubu Los Angeles Lakers, kde pôsobil sedem sezón. S kalifornským tímom dvakrát získal ligový titul (2009, 2010), postupne sa vypracoval medzi najlepších európskych hráčov v NBA.
      

"Riadil som sa inštinktom, som presvedčený, že Chicago je pre mňa správna voľba. Teším sa na novú výzvu," uviedol starší z bratov Gasolovcov, ktorý si v Chicagu počas nasledujúcich troch rokov zarobí 22 miliónov dolárov.
      

Rodák z Barcelony by mal zohrať dôležitú úlohu aj pri aklimatizácii Mirotiča v profilige. Ten je už dlhší čas považovaný za najlepšieho basketbalistu hrajúceho mimo NBA. Dvadsaťtriročný pivot hrával posledných päť sezón za Real Madrid. V uplynulom ročníku dosiahol v priemere 12,4 bodu na zápas, pri výške 210 cm mal až 46-percentnú úspešnosť streľby spoza trojkového oblúka.
      

"Som presvedčený, že mám na to, aby som sa presadil aj v zámorí. Som pripravený pobiť sa o šancu pravidelne nastupovať v NBA," povedal novinárom prostredníctvom tlmočníka Mirotič, ktorý podpísal trojročný kontrakt na 17 miliónov dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies