NBA: Bývalý majiteľ Clippers Sterling nezíska finančné odškodnenie

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 11:39 • 2 min
NBA: Bývalý majiteľ Clippers Sterling nezíska finančné odškodnenie

LOS ANGELES - Federálny sudca v Los Angeles zamietol odškodnenie pre bývalého majiteľa basketbalového klubu Los Angeles Clippers Donalda Sterlinga, ktorý požadoval od NBA a svojej manželky Shelly Sterlingovej 600 miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

V rozhodnutí sudcu Fernanda M. Olguina je uvedené, že Sterling neprišiel o žiadnu protimonopolnú ujmu pri predaji klubu bývalému generálnemu riaditeľovi Microsoftu Steveovi Ballmerovi. Ballmer kúpil Clippers za dve miliardy dolárov. Olguin zamietol ostatné požiadavky na začiatok súdneho procesu.

 

Sterling tvrdil vo svojej požiadavke, že za predaj tímu mohol dostať väčší peňažný obnos, ale dôvody predaja výrazne znížili konečnú sumu. Bývalý excentrický majiteľ dostal od komisára NBA Adama Silvera doživotný zákaz pôsobiť v súťaži a tiež pokutu vo výške dva a pol milióna dolárov za rasistické poznámky, ktoré boli nahraté.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona