NBA: Bývalý alkoholik Baker draží zlatú medailu zo Sydney

NETKY.SK • 1 August 2014, 11:17 • 2 min
NBA: Bývalý alkoholik Baker draží zlatú medailu zo Sydney

NEW YORK - Bývalý výborný americký basketbalista Vin Baker ponúkol do dražby zlatú medailu, ktorú s reprezentáciou USA vybojoval na olympijských hrách v Sydney 2000. Podľa Sports Illustrated s odvolaním sa na Grey Flannel Auctions je najcennejší kov v bezchybnom stave.

slovakia

left justify in out

Vyvolávacia cena za 5 mm hrubú "placku" s priemerom 6,8 cm previazanú tyrkysovou stuhou so striebornou výšivkou "Sydney 2000" je 35 000 amerických dolárov. Kúpychtiví zberatelia majú šancu licitovať až do 20. augusta.

 

V súčasnosti 42-ročný Baker patril v 90. rokoch medzi výrazné postavy v NBA. Štyrikrát po sebe nechýbal v Zápase hviezd, kým čoraz častejšie nezačal hľadieť na dno pohárika. Jeho kariéra začala upadať a finančné zdroje vysychať. Podľa New York Daily News vlani prestal piť. 

 

Bývalý pivot Baker mal v tímoch Milwaukee, Seattle, Boston, New York, Houston a Los Angeles Clippers kariérny priemer 15 bodov a 7,4 doskoku na zápas. Pred štrnástimi rokmi pod piatimi kruhmi v Sydney sa na americkom zlate podieľal priemermi 8 bodov a 3 doskoky, jeho spoluhráčmi vtedy boli Shareef Abdur-Rahim, Ray Allen, Vince Carter, Kevin Garnett, Tim Hardaway, Jason Kidd, Alonzo Mourning či Gary Payton. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies