NBA: Byron Scott je vraj novým trénerom zdržanlivých Lakers

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 13:42 • 2 min
NBA: Byron Scott je vraj novým trénerom zdržanlivých Lakers

LOS ANGELES - Byron Scott o sebe vyhlasuje, že sa stal novým trénerom basketbalistov Los Angeles Lakers, klub NBA si s jeho menovaním dáva načas.

slovakia

left justify in out

Podľa ESPN.com sa obe strany dohodli na zmluve s platnosťou na štyri roky, počas ktorých si 53-ročný kouč zarobí 17 miliónov dolárov.

"Fantastický pocit. Splnil sa mi sen. Vždy som chcel trénovať Lakers, najmä po tom, ako som sa začal venovať tejto práci. Neskutočné," rozplýval sa Scott pre losangeleskú televíznu stanicu KCBS, zatiaľ čo generálny manažér Mitch Kupchak ani majitelia Jeanie a Jim Bussovci túto správu nekomentovali. 

 

Scott ešte ako hráč získal s Lakers tri tituly šampióna NBA, bol dokonca pri debute Kobeho Bryanta v súťaži. Nestarnúci líder tímu sa za neho nepriamo prihovoril. "Bol mojím mentorom, keď som začínal, takže som mu musel nosiť šišky a vybavovať za neho všelijaké veci. V tých rokoch sme si boli veľmi blízki," povedal o ňom v nedávnom rozhovore. 

 

Kalifornský klub aj vinou Bryantovho zdravotného výpadku v uplynulej sezóne pretrpel najhoršiu základnú časť za posledných viac ako 50 rokov. S bilanciu 27 víťazstiev a 55 prehier premiérovo od ročníka 2004/2005 nepostúpil do play-off a tréner Mike D'Antoni rezignoval zo svojej funkcie. V prestupovom období Lakers nedokázali získať niektorého z kvalitných voľných hráčov, košom im dal aj Carmelo Anthony. Naopak, neudržali si Paua Gasola, ktorý zamieril do Chicaga. 

 

Scott začínal trénerskú kariéru ako asistent v Sacramente, šancu viesť tím NBA dostal v New Jersey, New Orleans a naposledy v Clevelande. Bol najlepším trénerom sezóny 2007/2008. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies