NBA bude riešiť Zápas hviezd v Charlotte

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 09:54 • 2 min
NBA bude riešiť Zápas hviezd v Charlotte

LAS VEGAS - Majitelia klubov basketbalovej NBA sa stále nevedia dohodnúť, či vezmú mestu Charlotte právo usporiadať budúcoročný Zápas hviezd. Dôvodom sú v marci schválené kontroverzné zákony v štáte Severná Karolína. Tamojší republikánsky guvernér Pat McCrory presadil legislatívu, ktorá podľa kritikov obmedzuje možnosti, ako chrániť sexuálnu menšinu pred diskrimináciou v reštauráciách, hoteloch a obchodoch.

slovakia

left justify in out

"Je nám jasné, že zákon nie je v súlade so základnými hodnotami našej ligy," povedal komisár NBA Adam Silver. Guvernéri o zmene dejiska zatiaľ nehlasovali, ale vraj si uvedomujú nutnosť riešenia situácie. "Zásadnou otázkou zostáva, či Charlotte vzhľadom na zákon môže úspešne hostiť víkend Zápasu hviezd. Nejde len o zápas samotný, dni sú plné rôznych aktivít. Miesto ich konania sa stane epicentrom diania svetového basketbalu, kde chceme osláviť náš šport a jeho hodnoty," zdôraznil Silver.

 

Legislatíva nedávno prešla previerkou zákonodarcov Severnej Karolíny, ktorí sa rozhodli zachovať jej doterajšiu podobu bez vážnejších zásahov. "Uvedomujeme si, že musíme zaujať stanovisko čo najrýchlejšie," dodal Silver.
Atlanta už koncom marca navrhla, že exhibíciu zorganizuje namiesto Charlotte, NBA vtedy ponuku odmietla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona