NBA: Bryant si už v aktuálnej sezóne nezahrá

NETKY.SK • 12 Marec 2014, 19:43 • 2 min
NBA: Bryant si už v aktuálnej sezóne nezahrá

LOS ANGELES - Kobe Bryant už do priebehu aktuálnej sezóny zámorskej basketbalovej NBA nezasiahne. Hviezdny rozohrávač tímu Los Angeles Lakers nútene pauzuje od 17. decembra, keď utrpel vážne zranenie kolena.

slovakia

left justify in out

Hoci sa zdalo, že 35-ročný päťnásobný víťaz profiligy sa stihne vrátiť aspoň v závere sezóny, lekári kalifornského tímu uprednostnili dôkladnú rehabilitáciu.
      

Ako informuje športový portál espn.com, definitívu vynesie po štvrtkovom vyšetrení klubový lekár Stephen Lombardo. Na verejnosť však prenikli správy, že vedenie tímu sa už predtým rozhodlo, že skúseného ostrostrelca bude šetriť na budúcu sezónu. Lakers sa s bilanciou 22 výhier - 42 prehier delia spolu s Utahom a Sacramentom o poslednú priečku v tabuľke Západnej konferencie bez reálnej šance postúpiť do play off.
      

Bryant bol zranený aj na začiatku sezóny, keď vynechal úvodných 19 duelov pre problémy s achilovkou. V aktuálnom ročníku tak stihol odohrať iba šesť duelov, v ktorých v priemere zaznamenal 13,8 bodu, 6,3 doskoku a 4,3 asistencie na zápas.
      

"Nemá zmysel aby odohral tých pár duelov, ktoré nás v závere základnej časti čakajú. Sezóna je pre nás už aj tak stratená, zranenia nás pripravili o play off. Radšej nech je Kobe stopercentne zdravý v budúcom ročníku," uviedol majiteľ Lakers Mitch Kupchak.
      

Bryant predĺžil na jar zmluvu s Lakers o ďalšie dve sezóny. Dvojročný kontrakt mu vynesie až 48 miliónov dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies