NBA: Brooklyn si vyhliadol superstrelca Bojana Bogdanoviča

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 12:23 • 2 min
NBA: Brooklyn si vyhliadol superstrelca Bojana Bogdanoviča

NEW YORK - Jeden z najlepších chorvátskych basketbalistov súčasnosti Bojan Bogdanovič po úrodných rokoch v Európe odchádza skúšať šťastie do NBA.

slovakia

left justify in out

Krídelníka z Mostaru získal vtedajší klub New Jersey Nets v drafte 2011 výmenou z Miami, ale do ligy nakukne až teraz. Podľa zámorských médií podpísal dosiaľ hráč tureckého majstra Fenerbahce Istanbul s Brooklynom kontrakt na tri roky za 10 miliónov dolárov.

 

"Bojana sme draftovali v roku 2011, teraz mu je odmenou privítanie v našom tíme. Vysoko oceňujeme jeho hru a sme radi, že svoj talent prináša k nám do Brooklynu," uviedol generálny manažér klubu Billy King. V jednom tíme sa zíde s Mirzom Teletovičom, takisto rodákom z bosnianskeho Mostaru reprezentujúcim Hercegovinu. 


Bojan Bogdanovič (nar. 18. apríla 1989) priviedol Chorvátsko do semifinále vlaňajších ME v Slovinsku, kde s priemerom 17,4 bodu na zápas bol celkovo druhým najlepším strelcom záverečného turnaja po Tonym Parkerovi. "Šachovnicový" dres mal na sebe aj na MS v Turecku 2010 a ME v Litve 2011. Na klubovej úrovni hrával aj za Zrinjski Mostar, Real Madrid, Murciu a Cibonu Záhreb. V Eurolige má kariérny priemer 13,8 bodu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies