NBA: Bola to veľká šou, hrali vraj ako slávni Harlem Globetrotters

NETKY.SK • 28 December 2017, 13:17 • 2 min
NBA: Bola to veľká šou, hrali vraj ako slávni Harlem Globetrotters

NEW ORLEANS - Hoci kariéra amerického basketbalistu Rajona Ronda v posledných sezónach uvädá, predsa sa 31-ročný stredný rozohrávač v stredu ešte významne zapísal do dejín NBA aj tímu New Orleans Pelicans. Stal sa totiž len celkovo siedmym hráčom, ktorému sa v zápase podarilo nazbierať 25 asistencií.

slovakia

left justify in out

Medzi aktívnymi basketbalistami je dokonca jediný. Rondo dosiahol svoj pozoruhodný počin v stretnutí proti Brooklynu (128:113) a stanovil klubový rekord. "Najpodstatnejšie je, že sme zvíťazili. A pokiaľ ide o mňa, milujem prihrávať," vyhlásil podľa espn.com Rondo. "Je pre mňa požehnanie hrať s toľkými skvelými hráčmi a uľahčovať im prácu."

Pred Rondom pokorili métu 25 asistencií iba Scott Skiles, John Stockton, Kevin Johnson, Nate McMillan, Isiah Thomas a naposledy Jason Kidd, ktorému sa to podarilo už v roku 1996. "Je pre mňa pocta, že sa moje meno spomína v súvislosti s takými velikánmi. Bez spoluhráčov, ktorí premieňali moje asistencie na koše, by sa mi však také čosi nepodarilo. Preto aj im treba vzdať hold," doplnil Rondo, vo veku 31 rokov a 308 dní najstarší muž s takýmto počinom.

Kým šampión NBA 2008 z bostonského dresu Rondo v stredajšom predmetnom zápase dal iba jednu dvojku, spoluhráči vyťažili z jeho 25 prihrávok za 30 minút až 58 bodov. "V jednej chvíli sme na palubovke vyzerali ako Harlem Globetrotters. Je zábava takto hrať," komentoval prihrávkovú šou pivot DeMarcus Cousins.

Rekord NBA v počte asistencií v jednom zápase drží od 30. decembra 1990 Scott Skiles, ktorý vtedy obslúžil spoluhráčov z Orlanda pri víťazstve nad Denverom 155:116 až 30 prihrávkami. Na ihrisku strávil 44 minút a nastrieľal tiež 22 bodov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona