NBA: Bledsoe dostane od Phoenixu 70 miliónov za päť rokov

NETKY.SK • 25 September 2014, 08:35 • 2 min
NBA: Bledsoe dostane od Phoenixu 70 miliónov za päť rokov

PHOENIX - Uplynulá basketbalová sezóna Erica Bledsoa napriek zraneniu nesie prívlastok životná, katapultovala ho medzi najobletovanejších hráčov NBA, čo jeho zamestnávateľ Phoenix Suns teraz aj náležite ocenil.

slovakia

left justify in out

"Slnká" s ním predĺžili zmluvu o päť rokov, počas ktorých subtílny rozohrávač zarobí až 70 miliónov dolárov. K podpisu kontraktu príde čoskoro, informovala televízia ESPN.

 

Dvadsaťštyriročný 185 cm vysoký basketbalista po vlaňajšom júlovom prestupe z Los Angeles Clippers sa v novom tíme rýchlo etabloval a so Slovincom Goranom Dragičom utvoril jednu z najúdernejších rozohrávačských dvojíc v NBA. Bledsoeov strelecký priemer stúpol v porovnaní s kariérnym takmer trojnásobne na 17,7 bodu, ku ktorým v 43 dueloch uplynulého ročníka pridával priemerne aj 5,5 asistencie, 4,7 doskoku a 1,6 získanej lopty v každom zápase. 

 

Rodákovi z birminghamskej Alabamy patrila v nabitom kádri LA Clippers zväčša iba úloha náhradníka. Za tri sezóny v ich farbách naskočil do 197 stretnutí v základnej časti a 17 v play-off. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies