NBA: Austrálčan Simmons môže byť jednotkou draftu NBA

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 09:26 • 2 min
NBA: Austrálčan Simmons môže byť jednotkou draftu NBA

BATON ROUGE - Ešte tri roky mohol basketbalovo dospievať v americkej univerzitnej súťaži, namiesto toho sa Ben Simmons rozhodol vyskúšať šťastie v drafte NBA.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročnému Austrálčanovi stačil rok v tíme Louisiana State University (LSU) a hneď ho pasujú za jednotku nadchádzajúceho výberu nováčikov. Tigers síce nepostúpili do záverečného turnaja NCAA, ale 208 cm vysoký krídelník mal úctyhodné priemery 19,2 bodu, 11,8 doskoku a 4,8 asistencie na zápas.

 

Skauti vyzdvihujú jeho celoplošnú hru, rozhľad a intuíciu, ovládanie lopty a prihrávku. Slabinu má v streľbe z diaľky, vyčítajú mu tendenciu voliť prihrávku pred samostatným zakončením.


"Vedeli sme, že o neho môžeme veľmi rýchlo prísť. Máme radosť z jeho rozvoja, ktorý u nás kulminoval. Verím, že sa v NBA presadí," kvitoval rozhodnutie svojho zverenca tréner LSU Johnny Jones.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies