NBA: Aj Mutombo má záujem o kúpu Atlanty

NETKY.SK • 21 Október 2014, 13:02 • 2 min
NBA: Aj Mutombo má záujem o kúpu Atlanty

ATLANTA - O kúpu basketbalovej Atlanty prejavil záujem jej bývalý hráč Dikembe Mutombo. Štyridsaťosemročný Konžan, ktorý pracuje ako globálny ambasádor NBA, je pripravený byť súčasťou skupiny investorov pozostávajúcej aj z ďalších bývalých hráčov ligy.

slovakia

left justify in out

Druhý najlepšie blokujúci hráč v dejinách súťaže odohral v Atlante podstatnú časť kariéry v rokoch 1996 - 2001, vo farbách Hawks sa dvakrát stal najlepšie brániacim hráčom NBA. Rodák z Kinshasy pôsobil aj v Denveri, Philadelphii, New Jersey, New Yorku a Houstone. Osemkrát ho vybrali do Zápasu hviezd, dvakrát bol ligovým kráľom v počte doskokov. Mal kuriózne vyšší priemer doskočených lôpt na zápas (10,3) než bodov (9,8). Počas kariéry zblokoval famóznych 3289 striel (2,8 na jeden duel), viac má na konte len Hakeem Olajuwon (3830). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies