NBA: Aj Kobe priznal, že ho vytáčala Shaqova lenivosť

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 15:57 • 2 min
NBA: Aj Kobe priznal, že ho vytáčala Shaqova lenivosť

LOS ANGELES - Hoci Kobe Bryant a Shaquille O'Neal tvorili v basketbalovom tíme Los Angeles Lakers na prelome tisícročí neopakovateľné a úspešné duo, nie je tajomstvo, že ich vzťahy mimo palubovky neraz boli na bode mrazu.

slovakia

left justify in out

Obe dominantné hviezdy to priznali už viackrát v minulosti. Ich vtedajšieho trénera Phila Jacksona jedovala nedostatočná tréningová morálka Shaqa, na čo v najnovšom rozhovore pre The New Yorker poukázal aj Kobe. "Jeho lenivosť ma niekedy privádzala k šialenstvu. Musíte predsa zodpovedne pracovať každučký deň. Nedá sa to odfláknuť," poznamenal Bryant.
Dvojica hrala bok po boku v rokoch 1996 - 2004. Kombinácia tohto produktívneho strieľajúceho rozohrávača a hegemónneho centra priniesla kalifornskému klubu prvenstvá v rokoch 2000 - 2002. "Takéto duo už nikdy nikto nespojí. Existujú iné dvojice, ktoré sú lepšie, ako sme boli my - napríklad Scottie Pippen a Michael Jordan. Ale nikdy nebolo na scéne duo s dvoma takýmito dominantnými osobnosťami ako ja a Shaq. Také sa objaví iba raz za život," vyhlásil už dávnejšie Bryant a pridal vysvetlenie, prečo úspešné spojenie nevydržalo "naveky" a v nedobrom sa pretrhlo po nevydarenom finále 2004 proti Detroitu. "Obaja sme alfa samce, nemohlo to trvať donekonečna. Čo by sa stalo, ak by ste spojili Jordana s Wiltom Chamberlainom? Som ohromený, že nám to vôbec vydržalo tak dlho." 

 

Bryant je aj vo veku 35 rokov stále ťahúňom Lakers - aj keď v tejto sezóne laboruje so zraneniami, O'Neal dal zbohom aktívnej kariére v júni 2011. Po odchode z Kalifornie pôsobil v Miami, Phoenixe, Clevelande a Bostone, svoj štvrtý titul získal v roku 2006 s Miami. Kobe sa od tých čias radoval ešte dvakrát - v rokoch 2009 a 2010. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies