NBA: Adamsov rozkrok obľúbeným terčom Greena

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 13:11 • 2 min
NBA: Adamsov rozkrok obľúbeným terčom Greena

OKLAHOMA CITY - Finálovej sérii Západnej konferencie basketbalovej NBA dodávajú náboj aj podkošové mikrosúboje medzi Draymondom Greenom z Golden State a Oklahomčanom Stevenom Adamsom. V nedeľňajšom treťom zápase, ktorým sa Thunder dostali do vedenia 2:1, sa medzi nimi zaiskrilo už v druhej štvrtine.

slovakia

left justify in out

Green si na súperovej polovici vypýtal faul od Adamsa, ale situáciu zbytočne dohrával a kopol pri tom brániaceho Novozélanďana do rozkroku. Rozhodcom to neušlo a po dva trestné hody mali k dispozícii obaja aktéri. Po stretnutí sa o situácii veľa diskutovalo, možno k tomu bude mať čo povedať aj disciplinárna komisia.

 

"Nebolo to od neho prvý raz. Šikovný chlapík," poznamenal Adams, zatiaľ čo jeho spoluhráč Russell Westbrook to povedal na rovinu: "Ja v tom vidím úmysel. Spravil to v dvoch zápasoch za sebou. Kopať niekoho medzi nohy nie je s kostolným poriadkom."

 

Green tvrdí, že išlo o kontakt vyplývajúci z jeho úsilia o strelu: "Nemám v popise práce kopať niekoho do rozkroku. Viem, že všetci chceme mať raz deti. Prečo by som to chcel niekomu odoprieť svojím správaním na palubovke?"

 

Tréner domácich Billy Donovan vyzdvihol, že jeho zverenec nereagoval na útok do slabín nejakou zbytočnou vendetou. "Bolo to dosť bolestivé, ale napriek tomu neodplácal. Hral tak, ako by sa nič nestalo," ocenil Donovan. "Trochu z tej bolesti sa mi usadilo v podvedomí. Myslím si, že tá noha medzi mojimi nohami nás svojím spôsobom nakopla," dodal Adams.

 

Thunder v nedeľu rozstrieľali obhajcov titulu 133:105, počas duelu viedli aj o 41 bodov. Štvrtý duel bude v utorok znova v Oklahome a hráči Golden State sa pokúsia vyrovnať sériu, v ktorej ešte ani raz neviedli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies