Názov výrobku nemusí byť totožný s jeho skutočným zložením

NETKY.SK • 1 Máj 2012, 22:34 • 2 min
Názov výrobku nemusí byť totožný s jeho skutočným zložením

Názov výrobku nemusí byť totožný s jeho skutočným zložením - Radíme Základnou informáciou o zložení výrobku je jeho obal. V tomto prípade si však treba dať pozor a nezamieňať si názov výrobku s jeho skutočným zložením.

slovakia

left justify in out

img

Základnou informáciou o zložení výrobku je jeho obal. V tomto prípade si však treba dať pozor a nezamieňať si názov výrobku s jeho skutočným zložením. "Nie v každých párkoch je rovnaký podiel mäsa, nie každá mrazená šunková pizza obsahuje rovnaký objem šunky," upozorňuje pre TASR viceprezident CBA Vladimír Kocúrek.
      Dodáva tak, že práve z tohto dôvodu by sa mal zákazník zamerať predovšetkým na povinné údaje o zložení výrobku ako na jeho názov. "Práve zloženie mu dá aj informáciu, či ide o tradičnú potravinu, alebo skôr o jej náhražku. Preto by sa mal sústrediť na údaje ako podiel mäsa v mäsovom výrobku, mlieka v syroch či kakaa v čokoláde," vysvetľuje.
      Špecifická situácia nastáva pri nebalených výrobkoch. "Ich zloženie sa nachádza na každej predajni v textovej podobe, treba si to všímať," podotýka. Rovnaké je to aj s informáciou o alergénoch v potravinách – ak nie sú uvedené priamo na obale výrobku, daná informácia sa musí na predajni nachádzať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona