VIDEO Putinova výročná tlačovka: Ekonomická kríza v Rusku môže trvať až dva roky

NETKY.SK • 18 December 2014, 13:45 • 2 min
VIDEO Putinova výročná tlačovka: Ekonomická kríza v Rusku môže trvať až dva roky

MOSKVA - Aktuálny pád ruského rubľa bol podľa očakávania hlavnou témou dnešnej výročnej tlačovej konferencie ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorá trvala viac ako tri hodiny.

slovakia

left justify in out

Celý záznam z Putinovej tlačovky

 

 

"Napriek turbulentným finančným trhom budú celkové príjmy Ruska vyššie než výdavky," vyhlásil Putin, ktorého citovala agentúra Reuters, na úvod tlačovej konferencie. Súčasná ekonomická situácia je podľa ruského prezidenta vyprovokovaná vonkajšími faktormi, ruská centrálna banka i vláda však prijímajú adekvátne opatrenia.

 

 

Podľa putina môže ruskej ekonomike trvať dva roky, kým sa zotaví zo súčasnej krízy. Rusko potrebuje diverzifikovať svoju ekonomiku a znížiť závislosť na rope, ktorá je kľúčovým zdrojom štátnych príjmov a zotavenie môže začať už v budúcom roku. Prezident podporil doterajšie kroky ruskej vlády a centrálnej banky, pripustil však, že ďalšie opatrenia môžu byť potrebné. Ruský minister hospodárstva Alexej Uljukajev medzitým uviedol, že západné sankcie pravdepodobne budú pokračovať "veľmi dlhý čas" a dodal, že krajina dopláca na chýbajúce štrukturálne reformy.

 

"Ak sa situácia bude vyvíjať nepriaznivo, budeme musieť prispôsobiť naše plány. Nepochybne budeme musieť znížiť určité (výdavky)," povedal Putin. Rast globálnej ekonomiky však bude pokračovať a Rusko sa zo súčasnej krízy zotaví, dodal. Vláda musí garantovať súkromné vlastníctvo a zastaviť šikanovanie občanov prostredníctvom represívnych orgánov štátu, zdôraznil prezident. 

 

 

Putin: Ruská ekonomika je stabilná, za turbulenciami sú externé faktory

Ruský prezident Vladimir Putin považuje domácu ekonomiku aj napriek prepadu rubľa za stabilnú. Aktuálne turbulencie podľa neho spôsobili externé faktory. Informovala o tom agentúra Reuters.Za prvých 10 mesiacov 2014 vzrástla ruská ekonomika o 0,6 % až 0,7 %, uviedol dnes Putin na koncoročnej tlačovej konferencii a prvej od drastického prepadu rubľa. Aj napriek turbulenciám budú štátne príjmy v tomto roku vyššie ako výdavky, predpovedal ruský prezident. Viac sa dočítate TU!

 

 

Putin: Kríza môže trvať dva roky

Ruskej ekonomike môže trvať dva roky, kým sa zotaví zo súčasnej krízy. Uviedol to vo štvrtok prezident Vladimir Putin. Rusko potrebuje diverzifikovať svoju ekonomiku a znížiť závislosť na rope, ktorá je kľúčovým zdrojom štátnych príjmov a zotavenie môže začať už v budúcom roku, povedal Putin na koncoročnej tlačovej konferencii. Prezident podporil doterajšie kroky ruskej vlády a centrálnej banky, pripustil však, že ďalšie opatrenia môžu byť potrebné. Ruský minister hospodárstva Alexej Uljukajev medzitým uviedol, že západné sankcie pravdepodobne budú pokračovať "veľmi dlhý čas" a dodal, že krajina dopláca na chýbajúce štrukturálne reformy. Viac sa dočítate TU!

 

 

Putin: Rozširovanie NATO na východ je ako budovanie nového Berlínskeho múru

Rozširovanie Severoatlantickej aliancie smerom na východ je ako budovanie nového Berlínskeho múru, vyhlásil dnes podľa agentúry Reuters ruský prezident Vladimir Putin na svojej výročnej tlačovej konferencii v Moskve. Pozícia Ruska ohľadne situácie na Ukrajine by mala dať partnerom Moskvy na vedomie, že by mali budovanie tohto múru zastaviť, dodal. Viac sa dočítate TU!

 

 

Putin: Ak chce Ukrajina mier, musí rešpektovať všetky svoje regióny

Ak chce Ukrajina mier, musí rešpektovať všetky svoje regióny, uviedol dnes na svojej výročnej tlačovej konferencii v Moskve ruský prezident Vladimir Putin. Kríza na Ukrajine by sa mala vyriešiť čím skôr politickými prostriedkami, nie nátlakom cez ekonomickú blokádu či použitím vojenskej sily. Putin podľa agentúry Reuters zdôraznil, že všetky jeho kroky sú zamerané na konsolidáciu ruskej spoločnosti. Západné sankcie sú významným faktorom v súčasnej hospodárskej kríze, nie však jediným. Viac sa dočítate TU!

 

 

Putin vylúčil prevrat v Rusku, vláda má podľa neho podporu národa

Stabilitu Ruska podporuje ruský národ, vyhlásil dnes na výročnej tlačovej konferencii v Moskve prezident Vladimir Putin. Zároveň podľa agentúry Reuters zdôraznil, že cíti podporu zo strany národa. Viac informácií nájdete TU!

 

Putin: Rusko bude po prekonaní krízy silnejšie

Ruský prezident Vladimir Putin sa nebojí prebrať zodpovednosť za všetko, čo sa deje v Rusku. Povedal to dnes podľa agentúry Reuters na výročnej tlačovej konferencii v Moskve. Viac informácií nájdete TU!

 

Pád rubľa podľa Putina nespôsobí okresanie financí pre MS 2018

Aktuálny pád rubľa a ekonomické problémy v krajine nebudú dôvodom na okresanie financií pre organizáciu futbalových majstrovstiev sveta v Rusku v roku 2018. Viac sa dozviete TU!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies