Návštevníkov zaujala voda určená pre dojčatá

NETKY.SK • 29 Jún 2010, 10:44 • 2 min
Návštevníkov zaujala voda určená pre dojčatá

Návštevníkov zaujala voda určená pre dojčatá

slovakia

left justify in out

Dozvedieť sa rad zaujímavých informácií o minerálnych prameňoch na Slovensku a využívaní liečivej vody pri kúpeľných procedúrach zaujalo návštevníkov pavilónu SR, ktorý pripravil na svetovej výstave EXPO Šanghaj 2010 počas víkendu akciu Deň vody. Najviac ľudí v nepriaznivom počasí vystálo veľký rad pod dáždnikmi, aby mohli ochutnať balenú vodu určenú pre dojčatá.
      Zároveň organizátori dvojdňového podujatia poskytli návštevníkom odborný výklad zloženia vôd, význam rôznych prameňov a najmä ich účinkov na zdravie človeka.
      Podľa Ministerstva hospodárstva (MH) SR počas ochutnávky vôd návštevníci odpovedali aj na otázky, napr. či vedia kde sa nachádza Slovensko, či o ňom už niečo počuli, aké informácie sami zistili, čo ich zaujíma o krajine pod Tatrami a akú majú o nej predstavu.
      Brány výstavy EXPO Šanghaj 2010 sú otvorené od 1. mája. Pavilón SR už od prvého dňa zorganizoval rad zaujímavých podujatí pre návštevníkov a participoval aj na stretnutiach podnikateľov.
      Od otvorenia výstavy EXPO Šanghaj si pavilón SR prezrelo viac ako milión zvedavcov. Okrem stálej výstavy slovenského výtvarného umenia organizátori v pavilóne SR už absolvovali napr. Deň detí, Deň otcov, súťaž MISS návštevníčok a práve prebiehajúce Dni slovenskej gastronómie (28.-29.6.).
      Generálna komisárka slovenskej účasti Ivana Magátová podotkla, že súťažou MISS nadviazali na mnohé úspešné a v čínskych médiách pozitívne hodnotené akcie vrátane vítanie miliónteho návštevníka v pavilóne SR. "Tisícky ľudí odchádzajú z pomyselnej slovenskej pôdy spokojní a pozitívne naladení, čo nás motivuje k príprave ďalších programov," dodala.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies