Navštívte s nami Spojené arabské emiráty.

NETKY.SK • 17 Apríl 2012, 12:01 • 2 min
Navštívte s nami Spojené arabské emiráty.

Navštívte s nami Spojené arabské emiráty. Cestovanie Ak patríte medzi tých, ktorým prekáža vlhké, sychravé počasie, chladné večere a rána, dáme Vám tip ako sa tomu vyhnúť.

slovakia

left justify in out

img

Ak patríte medzi tých, ktorým prekáža vlhké, sychravé počasie, chladné večere a rána, dáme Vám tip ako sa tomu vyhnúť.

Apríl je ideálnym mesiacom na návštevu destinácie s názov Spojené arabské emiráty. Už samotný názov vyvoláva pocit  širokých diaľnic, ktoré lemuje les moderných mrakodrapov.  Nájdete tu tie  najluxusnejšie hoteli, luxusné nákupy, nádherné pláže  ale i klasickú arabskú kultúru.

Je priam neuveriteľné si uvedomiť, že, miesta ako Dubaj, Abu Dhabi boli ešte pomerne nedávno len „ospalé prístavy“. Dnes sú považované za Perly blízkeho východu, a synonymom luxusu a rozprávkového bohatstva. Súčasné Emiráty Vás zaujmú predovšetkým zvláštnosťou svojich stavieb. To, čo sa tu stavia sa dá považovať za stavby z ríše najšialenejších predstáv. Nájdete tu aj starú arabskú architektúru miešajúcu sa so super modernými mrakodrapmi. Emiráty sa neustále vyvíjajú sú totiž také a tam kde včera bola prázdna zem, zajtra vyrastie architektonický skvost. Do tejto kategórie patrí aj klenot hotel Burj Al Arab. Akýsi „zlatý hotel“ sa ako jediný  na svete môže pýšiť titulom siedmych hviezdičiek a stal sa akýmsi symbolom luxusu a prepychu celých Emirátov. S 321 metrami to bola 3 najvyššia budova sveta.  Avšak, ak spomíname „vysoké budovy“, Dubaj sa môže pýšiť aj najvyššou budovou sveta, Burj Khalifa ktorá sa tiahne do výšky 828 metrov. Môžete tu zažiť neopísateľný výhľad z vyhliadkovej terasy, ktorá sa nachádza na 124. poschodí, vychutnať si luxusné ubytovanie v značkovom hotely Armani. Vychutnať si kulinárske špeciality v najvyššie položenej reštaurácii, konkrétne na 124 poschodí si môžete iba tu.

Milé dámy, ak i vy patríte medzi tie, ktoré si vedia predstaviť celý deň pobehovaním z obchodu do obchodu a hľadať najrôznejšie kúsky, je táto destinácia ako stvorená pre Vás.

Páni, ktorí majú radi adrenalín, si prídu na svoje či už návštevou SKI DUBAI (najväčšie kryté lyžiarske stredisko na svete), alebo jazdou na džípoch po tunajšej púšti, i mnoho ďalších iných atrakcií.

Moc peňazí si uvedomíte pri návšteve tejto krajiny, kde platí pravidlo: „keď si sem prinesiete akékoľvek množstvo peňazí, dokážete to minúť“.

Zdroj: Redakcia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona