Navštívte kúpele: Dudince

NETKY.SK • 8 Október 2014, 14:00 • 2 min
Navštívte kúpele: Dudince

BRATISLAVA - Dudince sú mesto a kúpele v okrese Krupina v Banskobystrickom kraji. Mesto sa nachádza na rozhraní Štiavnických vrchov, Krupinskej planiny a Podunajskej nížiny. Mestom preteká potok Štiavnica.

slovakia

left justify in out

Kúpele v Dudinciach liečia choroby srdcovo-cievneho systému a pohybového systému. Minerálna voda v kúpeľoch je hydrogenuhličitanovo-chloridová, sodno-vápenatá, uhličitá, sírna a mierne hypotonická. Jej teplota je 28o C.
Okrem terajších kúpeľov sú v Dudinciach aj historické kúpele, nazývané aj Rímske kúpele - sú to diery vytesané do travertínu. Z jedného tzv. bazénu vyvierala voda, a z neho postupne kaskádovo pretekali do druhých. Bazénov je približne 20, spodné slúžili vojakom a horné slúžili podľa histórie veliteľom, neskôr sa používali ako konopné močidlá.

 

Dudinská minerálna voda ako jediná liečivá voda na Slovensku a v strednej Európe lieči súčasne ochorenia pohybového aparátu a srdcovo-cievneho systému. A to vďaka ojedinelej kombinácii oxidu uhličitého a sírovodíka. Vodu podobného zloženia nájdete v Európe už len vo Vichy (Francúzsko). 

 

Všetky služby vrátane procedúr sú v Kúpeľoch Dudince poskytované pod jednou strechou. O váš komfort bude v každom ročnom období postarané. K dispozícii sú kúpeľné hotely Rubín a Smaragd navzájom prepojené spojovacou chodbou. Hosťom, ktorí hľadajú 4-hviezdičkový komfort za príjemné ceny s možnosťou absolvovať liečebné procedúry, je k dispozícii hotel Minerál (cca 450 m od KH Rubín).

 

V Kúpeľoch Dudince si môžete vybrať pobyt podľa vlastnej chute (liečebný pobyt cez zdravotnú poisťovňu alebo ako samoplatca - liečebný, relaxačný či špeciálny pobyt). V ponuke sú aj akciové sezónne pobyty.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies